rockayseri
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Sitemizden En son Haberler: PsyOpus Yeni Albümleri “Odd Senses”
Gönderen Konu: korn  (Okunma sayısı 1227 defa)

•  Üye Grubu : Taze
E-Posta
Korn (bazen logolarında yer aldığı şekliyle Ko?n..) ABD'li nu metal grubudur.

Grubun Tarihçesi  [değiştir]Korn 1993 yılında kurulmuştur. 1994 kasımında yayınladıkları self-titled albümleri büyük beğeni kazanmıştır. Daha sonra yayınlanan Life is a Peachy albümü 96 yılında 3. sıradan listelerdeki yerini almıştır. Ağustos 1998'de yayınlanan Follow the Leader albümü ile Korn nu-metal'i icat eden grup olduğunu herkese kanıtlamıştır[kaynak belirtilmeli]. Freak on a Leash ve Got the Life albümün öne çıkan parçaları olmuş; Freak on a Leash videosuyla grup Grammy ödülüne layık görülmüştür.

Follow the Leader albümü sonrası grup Family Values Tour adlı bir tur düzenlemiş; Incubus, Orgy, Limp Bizkit, Ice Cube ve Rammstein ile aynı sahneyi paylaşmıştır. 1999 Kasım'ında yayınlanan Issues, 1 numaradan listelerde yerini almıştır. 2001 yılında Stone Temple Pilots, Linkin Park, Staind, Static-X ve Deadsy ile son Family Values Tour da aynı sahneyi paylaşmıştır. Haziran 2002 de Untouchables albümünü yayınlayan grup düşük albüm satışları nedeniyle hayal kırıklığına uğramıştır. Albümden çıkan single Here to Stay, En iyi metal performansı dalında Grammy ödülü almıştır. Grubun 2003 kasımında yayınlanan Take a Look in the Mirror albümü grup hayranlarını tatmin etmiştir. Korn bir anlamda eski sesine dönmüştür. 2004 yılında Korn bir Greatest Hits albümü yapmıştır. Albümde Cameo-Word Up ve Pink Floyd'un Another Brick in the Wall coverları bulunmaktadır.

22 şubat 2005 Korn için bir dönüm noktasıydı. Grubun gitaristi Brian Welch dini inançlarından dolayı grubu bıraktığını açıklamış ve Korn dağılma noktasına gelmişti. Fakat grup devam kararı aldı ve 6 Aralık 2005'de See You On The Other Side'ı yayınladı. İlk video Twisted Transistor adlı şarkıya çekildi. Videoda Lil' Jon, Snoop Dogg, Xzibit,ve David Banner gibi rap yıldızları yer aldı.Aslında son albüm sevenleri tarafından pek tutulmadı.

Korn'un Türkiye Web Sitesi İçin -> http://www.korn-turkey.net

Üyeleri  [değiştir]Jonathan Davis "HIV" - vokal
Reginald Quincy "Fieldy" Arvizu - bas
David Randall Silveria - davul, perküsyon
James Christian "Munky" Shaffer - gitar, back vokal
Jonathan Houseman-solist

•  Üye Grubu : Yetişkin
  •  Nerden : Ev Mahallesi Çocuk Odası Sokak Pc Karşısı Sandalye üstü
yaşam biçimim.Süper bir grup :)
Joey Jordison ile grup biraz daha gaz oldu :)
Yeni albüm yakında çıkacak merakla beklemekteyim.İnşallah güzel bir albüm olur.Eski koRn u görebiliriz bu albümde :)

DırımDırım...

WWW E-Posta
ben bu ınsanları anlamıyorum korn a ve splıknota buyuk bı hayranlıkla baglanıyorlar sımdı onlardan kalıtelı muzık yapan bır suru grup varken yada gecmıste onlardan kalıtelı muzık yapmıs bır suru grup varken bu grupları neden dınlıyorlar neden t-shirtlerini giyiyolar neden cantalarını kullanıyorlar bunu bı turlu anlayamadım ben bu 2 grupun ne tur yaptıgını da anlayamıyorum o ayrı mesele ...

geçmişte kurulmuş derken?
Korn çok yeni bir grup mu :)
Hadi yeni diyelim yeni kurulmuş gruplar kaliteli müzik yapmıyorlar mı?
Korn grubunun kuruluş tarihi 93,ilk albüm yayınlanış tarihi 94 ;)
Değişen zamanla birlikte zamanada ayak uydurmuş bir grup korn grubu.
kornun kalitesi asla hiç bir zaman tartışılamaz ;)
Bir çok arkadaşımda böyle yapıyor.Korn kim ki linkin park falan dururken diyorlar.Benim cevabım tabiri caiz ise korn kurulduğunda daha chester bebeydi ;D oluyor.
Ayrıca korn sevenlerin bir slayer,metallica vs. sevmediklerini mi sanıyorsun ki :)
Tabi slipknot içinde geçerli :)
Kaliteli müzik yapan herkesi dinlerim ama bu dinlemeninde bir başlangıcı vardır ve başladığın grup en fazla değer verdiğin grup olur genelde.
Bir de unutmadan eğer metal-numetal dinliyorum deyipte korn ve slipknot dinlemiyorsan çok büyük kayıp bence ;)
Neyse unutma zevkler ve renkler tartışılmaz :) Bu konuyu hayat felsefesi edin ;) :)

DırımDırım...

WWW E-Posta
ben slayer metallica dınlemıyorlar demedım ... ben genel olarak nu- metal gruplarını sevmıorm senın dedıgın gıbı zevk ve renk meselesi ben renk zevk tartısmıyorum ztn sadece diyorum kı metallica nın ilk 4 albumu dınledıysen boyle bi gruptan zevk alamassın dıye dusunuyorum yada ben oyleyım metallica yı dınleyıp ardından korn lınkın park dınleyınce hıc zevk almıyorum.yada dark tranquillity( buda 90 lı yıllarda kurulmustur da..) ... ayrıcana 93 de kurulmus bı grubunda eskı oldugunu dusunmuyorum bi deep purple yada guns and roses varken ... yada bi iron maiden varken ... ayrıcana metal dınleyıp bu grubu dınlemıyosan ayıp demısınde bende buna alındım yanı;D ben nu metalı metalın alt grubu olarak bıle gormuyorum (sakın yanlıs anlama) benım ıcın metal (death . heavy. trash speed power.black doom gothıc vs vs dır ama fakat ce lakın nu metal hıc deıldır)

ben slayer metallica dınlemıyorlar demedım ... ben genel olarak nu- metal gruplarını sevmıorm senın dedıgın gıbı zevk ve renk meselesi ben renk zevk tartısmıyorum ztn sadece diyorum kı metallica nın ilk 4 albumu dınledıysen boyle bi gruptan zevk alamassın dıye dusunuyorum yada ben oyleyım metallica yı dınleyıp ardından korn lınkın park dınleyınce hıc zevk almıyorum.yada dark tranquillity( buda 90 lı yıllarda kurulmustur da..) ... ayrıcana 93 de kurulmus bı grubunda eskı oldugunu dusunmuyorum bi deep purple yada guns and roses varken ... yada bi iron maiden varken ... ayrıcana metal dınleyıp bu grubu dınlemıyosan ayıp demısınde bende buna alındım yanı;D ben nu metalı metalın alt grubu olarak bıle gormuyorum (sakın yanlıs anlama) benım ıcın metal (death . heavy. trash speed power.black doom gothıc vs vs dır ama fakat ce lakın nu metal hıc deıldır)

dediğim gibi zevk renk meselesi :)
Numetal dinlemiyorsan korn dinlememen normal :)
Ama ne olursa olsun slipknot dinle benden ufak bir tavsiye :)
Metallicanın bütün albümleri tekrarlarca dinledim :)  her dinlediğimde de zevk alıyorum fazlasıyla ama korndan aldığım zevkte hiç bir düşüş meydana gelmiyor bende :)
Kişiden kişiye değişebilir :)

DırımDırım...

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kodlama : Özgür | Grafik : Aziza
Bu sayfa 0.13 saniyede 28 sorgu ile oluşturulmuştur
Savaş somuncu müzik merkezi