rockayseri
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Sitemizden En son Haberler: Elvis Presley 74. Yaş Günü
Gönderen Konu: Bulutsuzluk Özlemi  (Okunma sayısı 898 defa)

•  Ãœye Grubu : YetiÅŸkin
  •  YaÅŸ : 18
  •  KiÅŸisel Mesaj : unuTtuk Hepsini RuhUm nEfeSsini..

1990'lardaki müzik çalışmaları ile Türkiye'de birçok ilke imza atan Bulutsuzluk Üzlemi kendi türlerinin ilklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de yaşanan pop patlaması öncesinde ülkenin müzik piyasasının içinde bulunduğu kısır döngüyü kıran pop-rock çalışmaları sırasında Bulutsuzluk Üzlemi'nden söz etmeden geçilemez. ;)

Bugüne kadar kaydettikleri albümler ve Türkiye'nin her yerinde verdiği sayısız konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edindi. Müziğine Batı kaynaklı rock melodi ve ritmlerine Anadolu'nun yüzlerce yıllık birikimini de katmayı başaran ve bu sayede büyük ilgi gören Bulutsuzluk Üzlemi, Türkiye'de uzun süre tartışılan "Türkçe sözlü rock yapılır mı?" sorusuna yaptıkları müzikle cevap verdi.

şarkı sözlerinde işledikleri sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konularda herkes kendinden bir şey bulabildi. Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Burak Güven, Deniz Demiröz ve Berke Üzgümüş'den oluşan grup her zaman belli bir kalitenin üzerinde kalmayı başardı.

ad kOyuncA büyÜsü boZulR diYe isimsiZ iZinsiz iç!ndEn sEv bEni...

•  KiÅŸisel Mesaj : behind blue eyes
hr türk genci bilir bu sözlerimi geri alamam ı...ben bağdat kafenn olduu albümü de sevodum bi ara...

•  KiÅŸisel Mesaj : <Günaha TeÅŸvik>
E-Posta

Bulutsuzluk Üzlemi Türk rock grubudur. Grup diğer rock gruplarından farklı olarak Türkçe rock yapmaktadır. Grup ismini Mümtaz Soysal'ın bir makalesinin başlığından almıştır. Anadolu Rock'ın dışında (Türkçe rock olmaz diyenlere inat) Türk rockına şehirli bir yaklaşım ortaya koymuştur.

[/img]

Grup 1980li yıllarda kurulmuş ve 1986 yılında ilk albümünü çıkarmıştır. Türkiye'nin önde gelen rock grubudur. Genellikle protest müzik yapmaktadır. 1990'lardaki çalışmaları ile Türkiye'de imza atan Bulutsuzluk Üzlemi kendi türlerinin ilklerinden biridir. . Grup şarkı sözlerinde sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konuları dikkate almıştır. Grupta Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Akın Eldes, Sunay Üzgür, Utku Ünal, Deniz Demiröz, Berke Üzgümüş, Burak Güven, Serdar Üztop gibi müzisyenler yer almış ve almaktadır.

Irak Savaşı sırasında Nejat Yavaşoğulları'nın gitarının üzerindeki Savaşa Hayır yazısı Power Türk televizyon kanalı tarafından silikleştirilmiştir. Söz konusu kanalda sonra yayından da kaldırılan klip gelen tepkiler üzerine sansürsüz olarak tekrar yayınlanmıştır.

Albümleri 

Bulutsuzluk özlemi 1986
Uçtu uçtu 1990
Güneşimden kaç 1992
YaÅŸamaya mecbursun 1996
Yol 1998
Numara 2001
Bulutsuzluk Senfoni 2004
Felluche/BaÄŸdat Kafe 2005
Bulutsuzluk Üzlemi Box Set 2006
Bulutsuzluk 20 Yaşında 2007

Günümüzdeki Üyeleri 

Nejat Yavaşoğulları (Vokal Gitar)
Berke Üzgümüş (davul)
Burak Güven (Bas gitar)
Sina KoloÄŸlu (Klavye)
Deniz Demiröz (solo gitar)

You listen to SATAN your inside!!!

cok iii müsik yapn rock müsiğin abileri gerkk toplumsall ve güncel konular olsn gerkk aşk şarkılrı konusnda olsun cok başarılılar!!sarkılarda aşktan başka konularında olabileceğinin temsilcileri!!!tavsiyeye değr onlarrrrca sarkıları var türkiyede onlar gibi lider ve başarılı büyklerin olması müsiğe cok şey kattı!!!hepsi cok ii amaa nejat abiyi ben daha cok seviyorum:D ben onları dinlerken acaip moral buluyorum cok eğlenceli vee yararlı bi grupp abilerimiz caktrmadan bayaa nasiht veriyo:D

dünya gibi cennet baþlı cehennem görmedimmm!!!!

•  KiÅŸisel Mesaj : behind blue eyes
sözlerimi geri alamam..
rock öncülerinden biri ama çok dinlediğim söylenemez

bağdat cafe,acil demokrasi şarkılarını beğeniyorm..klawyecisii çatlak:)

s:pöhk keh heh he ?!?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kodlama : Özgür | Grafik : Aziza
Bu sayfa 0.175 saniyede 30 sorgu ile oluÅŸturulmuÅŸtur
Savaş somuncu müzik merkezi